Co je to blog a jaké typy existují?

Posted by     |   Categories :   Business

Možná jste již narazili na webové stránky a viděli jste tam sekci „blog“. Nebo jste na internetu hledali nějaký daný výraz a vyhledávač vám nabídl blogové stránky. Na internetu samozřejmě existuje mnoho definic pro tohle jednoduché a krátké slovíčko, pojďme si ale společně lidsky a bez definic vysvětlit, o co se vlastně jedná.

Blog je vlastně takový internetový deníček.Je to prostor, kde se autor, označující se jako „blogger“ vyjadřuje k danému tématu a problematice. Je to online svět, kde má každý příležitost napsat své názory, postoje, myšlenky a zkušenosti, které jsou poté veřejně dostupné širokému publiku.

Na jaké blogy můžete narazit?
Existují samozřejmě různé typy blogů, mezi nejčastější ale patří tyto:
A.     Módní blogy
Na těchto stránkách se můžete většinou dočíst různé módní tipy a triky jednotlivých bloggerek a bloggerů. Tito lidé se zajímají o módu a aktuální trendy a sdílejí s veřejností své outfity a módní kombinace. Většinou na jejich blogu najdete i sdílení jejich vkusu a rad, jak se oblékat a kde co koupit.
 
B.      Blogy o kosmetice
Zde většinou slečny sdílejí své zkušenosti s různým kosmetickými značkami. Píší na ně recenze, doporučují vám různé produkty na různé problémy a vychytávky. Tyto blogy mohou být přínosem, když si nevíte rady, který produkt zvolit, či jak se určitého problému, který vás trápí, efektivně zbavit.
 
 
C.      Blogy o cestování
Tyto blogy jsou v dnešní době velice oblíbené. Lidé rádi cestují a objevují nové země a kultury a také rádi s ostatními sdílejí své cestovatelské zkušenosti, rady, tipy a triky. Tyto blogy jsou většinou plné krásných fotografií a inspirativních článků, o místech,  které  v daných destinacích stojí za návštěvu.
 
D.     Blogy o jídle
Jídlo je nedílnou součástí našich životů a tak o něm samozřejmě lidé píšou. Blogy mohou být o receptech, vaření, různých orientálních kuchyních. Většinou najdete na blogu nádherné a stylové fotky a budou se vám sbíhat sliny!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

31. 1. 2017